Fundaţia Raţiu România

Proiectul

Fundaţia Raţiu România derulează, în cadrul programului Angajament Social prin Artă, proiectul Anti-trafic online. Proiectul  este o campanie de awareness despre traficului de persoane, facută pe new and fresh media 🙂 pentru tineri între 16 şi 18 ani.

Ce vrem noi sa facem este să folosim teatrul ca instrument de conştientizare a acestei probleme. Vrem să strângem scenarii scrise pe tema traficului de persoane, să obţinem fotografii de documentare a acestor scenarii şi să premiem cele mai interesante şi smart abordări.

Descriere concurs
Concursul constă în scriere de scenarii de teatru pe tema traficului de persoane.  Scenariul trebuie să dureze maxim 15 minute la o citire cursivă cu voce tare.

Se poate alege şi crearea unui slide,  format din text (scenariu) şi poze (documentare a maxim 15 scene sub forma unor fotografii) (v. mai jos how to).

Votul va fi acordat către două tipuri diferite de public:
–    Un juriu specializat (pentru ambele abordări, scenariu simplu şi slide-film)
–    Publicul larg (pentru abordarea cu documentare prin fotografii, slide-film)

O etapă ulterioară este reprezentată de tabăra de scriere de scenarii.

Se vor acorda două premii de câte 500 de euro scenariilor câstigatoare.

Proiectele câştigătoare vor fi anunţate pe 21 iulie.

Proiectul pune la dispoziţie un manual de scriere dramatică şi consultanţă specializată (pe blogul proiectului).

Concursul se va desfăşura după cum urmează:

04 aprilie-21 iunie 2009 – Înscrierea participantilor

18 mai – 21 iunie 2009 – Ateliere de scriere dramatică în Dâmboviţa, Prahova, Argeş, Călăraşi, Brăila, Constanţa, Tulcea, Bucureşti

22 – 30 iunie 2009 – Jurizarea filmelor şi anunţarea câştigătorilor

Parteneri: Ambasada Olandei prin programul MATRA-KAP, AdPare, Centrul Ratiu pentru Democratie, Roll Film media, Teatrul Tony Bulandra din Targoviste, Teatrul Maria Filotti din Braila.

Prieteni in online: lumebuna.ro, studentie.ro, amdoar18ani.ro, notforsale.ro, fiieficient.com, umbluliber.com, cecilia-popa.blogspot.com, clopotcristina.wordpress.com, hellow.ro/Blog/steliana-moraru.html

Regulament concurs*

1.    Participarea la acest concurs  este liberă şi opţională.
2.    Orice persoană cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, indiferent de rasă, sex, orientări sexuale şi categorie socială poate participa la acest concurs fără a i se percepe nici o taxă.
3.    Aplicaţia trebuie să conţină:
Un CV
O scrisoare în care unul din parinţi ia la cunoştinţă participarea la proiect (scanată pe mail / prin poştă/ pe fax), valabil pentru fiecare membru al unei echipe participante
Linkul filmului trimis prin transfer.ro
4.    Aplicanţii pot aplica în nume propriu, ca şi scenarişti, sau împreună cu o echipă. În cazul unei echipe, trebuie să existe un lider de proiect care să depună proiectul (poate fi chiar scenaristul).
5.    Judeţele participante sunt Bucureşti, Dâmboviţa, Prahova, Argeş, Călăraşi, Brăila, Constanţa, Tulcea.
6.    Aplicaţia trebuie depusă până pe 21 iunie 2009.
7.    În cazul câstigării premiului în bani, acesta va putea fi înmânat părintelui sau tutorelui câştigătorului
8.    Este la latitudinea câştigătorului decizia de împărţire a banilor cu echipa sa.
9.    Producţiile nu vor contine mesaje de profanare şi / sau nuditate.
10.    Trimiterea unei lucrări sau a copiei a acesteia pentru acest concurs se constituie în mod automat ca o declaraţie de acceptare de către concurentul respectiv a tuturor condiţiilor stipulate în regulile de mai sus. Filmele care nu respectă regulile descrise mai sus vor fi descalificate.
11.    Fundaţia Raţiu România işi rezervă dreptul de a folosi imagini si/sau fragmente din filmele primite in competitie pentru promovarea pe blogul-ul oficial al proiectului sau pe materialele partenerilor sai media.

*Acest regulament poate fi subiectul unor modificari ce vor fi anuntate din timp
Ne rezervăm dreptul de a elimina din concurs orice participant care foloseşte exprimări vulgare sau care prin faptele sale aduce injurii/jigniri altor concurenţi sau utilizatori ai blog-ului https://antitraficonline.wordpress.com/ sau care este suspectat de orice tip de fraudare a concursului.
Participarea la concurs presupune si implica cunoaşterea, însuşirea şi acordul deplin cu normele prezentului Regulament şi a eventualelor decizii ulterioare. Ulterioarele decizii luate în cadrul Concursului vor urma obligatoriu aceleaşi proceduri menţionate mai sus.

FAQ

Q: Care este nivelul de experienţă cerut pentru a fi eligibil?
A: Proiectul nostru a fost special conceput pentru ca orice persoană între 16 şi 18 ani să poată participa, având putina experienţă sau deloc în scrierea unui scenariu dramatic. Trebuie doar să fii motivat, restul, tutorial, asistenţă online – oferim noi.

Q: Primesc un certificat sau o diplomă pentru participarea la acest proiect?
A: Toate materialele primite vor fi încărcate pe blogul proiectului şi vor fi oferite spre difuzare tuturor celor interesaţi.  Poţi oricând să dai referinţe la acest proiect în care ai fost implicat (chiar dacă n-ai câstigat). Proiectul nostru este unul sustenabil şi replicabil ca atare va continua şi în anii urmatori.

Q: Părinţii nu mă lasă să particip!
A: E de înţeles preocuparea parinţilor tăi pentru felul în care iţi petreci timpul liber. Însă acest proiect reprezinta o şansa uriaşă pentru dezvoltarea ta şi reprezintă un bun exemplu de implicare în comunitatea în care trăieşti. Noi suntem deschişi să intrăm în contact direct cu parinţii voştri, asa ca trimite-ne un e-mail!

Cum să fac un un slideshow foto în format video
1 – descarcă şi instalează  Picasa
2 –încarcă in panoul de control fotografiile pe care vrei sa le foloseşti în slideshow
3 – selectează şi reţine fotografiile cu care vrei să construieşti slideshow-ul folosind butonul “hold selected items” (o piuneză verde în panoul de control al fotografiilor)
4 – apasă butonul “movie” din bara de meniu de jos
5 – folosind tab-ul “slide” din stânga sus, poţi adăuga un titlu sau un generic de final filmului tău
6 – poţi încărca o coloana sonoră în format mp3 dacă foloseşti butonul “load” din pagina tab-ului “movie” din stânga sus
7 – odata ce ai finalizat, apasă butonul “create movie” din pagina tab-ului “movie” şi alege calea unde vrei să salvezi slideshow-ul.

Reclame
 1. […] de continut: A. https://antitraficonline.wordpress.com/proiectul/ : 1. “astăzi internetul ocupa mai mult de 50% din timpul vostru liber” – de unde stii […]

 2. foarte tare ideea. Am, totusi, o nelamurire. Daca nu sunt din unul din judetele mentionate nu pot sa particip la concurs?

 3. Azi e ultima zi de inscriere nu stiu unde trebuie sa trimit piesa si declaratiile de la parinti. va rog frumos sa imi spuneti. adresa mea de mail este: rotaru_karina@yahoo.com, va multumesc

 4. Astazi este ultima zi de inscriere. Nu stiu care este adresa la care trebuie sa trimit piesa scrisa si declaratiile de la parinti. va rog sa imi trimiteti pe mail. Va multumesc!

  • Buna Karina,

   Termenul limita s-a extins, datorita deschiderii la nivel national a proiectului.
   Dar daca esti gata, te rog trimite pe info[at]fundatiaratiuromania.eu

   Iti stau la dispozitie pentru orice alte detalii,
   Oana

 5. Adresa care mi-ati dat-o nu imi merge… va rog frumos daca puteti sa mi-o mai da-ti odata. Daca aveti un mail si puteti sa mi-l dati …

  Va multumesc frumos!

 6. Hy. Cand vor fi afisati castigatorii?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: